Ik werk sinds 2001 met veel plezier in de entertainment markt zoals dat zo mooi heet. In die jaren heb ik mijzelf ontwikkeld van een onervaren stagiair tot een eigenaar van een eigen zaak. Van een filmliefhebber / gamer naar iemand die van zijn passie zijn beroep heeft kunnen maken. Een pad met vele kronkels en zelden een rechte weg. Maar dat is de manier hoe ik het liefst werk, de uitdagingen head on aanpakken en niks uit de weg gaan of dit nu eng of te vertrouwd aanvoelt. Bij voorkeur samen met een team, maar ook prima als de storm in mijn eentje geslecht moet worden.

Het is was in december 2006 dat ik bij de Kamer van Koophandel inliep omdat ik een droom en een visie had. Eerst als eenmanszaak, The Entertainment Initiative, daarna doorgroeiend naar een Besloten Vennootschap, effiecient.. Ik heb er nooit spijt van gehad en na aantal jaar bestaat effiecient., weliswaar nu onder de auspiciën van ODMedia Group (inmiddels ODMedia) vallend onder Deck40 (inmiddels ODMedia Creative), nog steeds en weten we ons steeds beter in de kijker te spelen in een moeilijker wordende Home Entertainment markt op fysiek gebied, maar bruisend op het gebied van digitaal. De slogan van mijn eenmanszaak “some say the sky is the limit, we say it is the start” heb ik dan ook altijd nagestreefd in alle facetten van het zakelijke leven.

Na al die jaren voel ik mijzelf gezegend om met leuke en goede mensen te hebben mogen samengewerkt, met dankbare klanten te kunnen werken en leveranciers te hebben waarop ik kan bouwen. Daarnaast heb ik met veel zakelijke relaties warme banden opgebouwd en heb ik unieke mensen vanuit de hele wereld ontmoet. Sommige zijn zelfs persoonlijke vrienden geworden.

Naast ondernemer ben ik echtgenoot en altijd bijlerende vader van twee schitterende dochters en een heel lief zoontje (als hij niet stout is) die ongetwijfeld hartenbrekers gaan worden.

Het is hard werken, maar dat komt eigenlijk altijd om de hoek kijken bij passievolle ondernemers. Ik ben dan ook mijn vrouw / familie zeer dankbaar voor de steun hierin.

Wat zouden anderen over mij zeggen:

• Uitgebreide professionele kennis van de film en games markt
• Uitgebreide ervaring met alle facetten van (entertainment) marketing in globale zin
• Diepgaande creatieve kennis m.b.t. creatie van design, key art, advertenties, brochures, digitaal, websites en alles wat daar bij hoort
• Een goed professioneel netwerk waarin voor elke vraag een antwoord gevonden kan worden
• Altijd bezig met technologie, nieuwe concepten en de toekomst van entertainment (AVOD / FAST / Originals)
• Luisterend oor voor elke partij, concept, kans of probleem

U kunt mij het beste bereiken op helmut@tei.nu of via mijn LinkedIn profiel.

Gemaakt met Midjourney