Het begin

The Entertainment Initiative (TEI) is in december 2006 begonnen en had een vliegende start doordat ik bij mijn oude bedrijf Dutch Filmworks (DFW) als freelancer aan de slag kon gaan met daarnaast andere projecten die voor verbreding zorgden. De Latijnse spreuk “Veritate et Vertute” (met waarheid en moed) heb ik altijd nageleefd in alle projecten die we hebben opgepakt.

Waarom de sprong  naar ondernemerschap?:

In de voorafgaande jaren had ik mij van stagiair tot project manager opgewerkt bij DFW door hard te werken, maar vooral mijn oor te luister leggen bij de ras ondernemers die bij DFW mij het fundament hebben gegeven voor wie ik zakelijk was en ben.

Het was een zware, soms bikkelharde,  leerschool maar daar ben ik altijd nog zeer dankbaar voor. Zeker door alle opgedane kennis maar vooral de manier hoe je naar content kunt kijken. Content is nog steeds King.

In 2006 werd het tijd om mentaal en zakelijk verder te groeien, ik wilde de diepte in en daarin was ondernemerschap het diepste zwembad dat ik mij kon voorstellen.

Na de eerste sprong:

In 2008 nam ik voor het eerst personeel aan omdat ik zag aankomen dat het dienstenmodel voor freelance in de entertainment zou gaan afbrokkelen door ontwikkelingen in de filmmarkt in het binnen- en buitenland.

Dit bleek de juiste zet waarbij we nieuwe klanten konden aanboren in de entertainment markt doordat we naast freelance ook replicatie, design en andere service producten / diensten konden aanbieden.

Onze klantenportfolio groeide en groeide, maar ik ben altijd meer een teamplayer geweest dan een einzelgänger dus toen in 2012 de kans ontstond om nieuw elan te brengen in de vorm van een samenwerking met gerenommeerde partijen binnen de branche was dat een kans die ik met beide handen aannam.  effiecient was geboren.

Nadat Sjef Pijnenburg mij in juli 2019 de kans gaf om mijn ondernemerschap te combineren met een actieve rol binnen de groeiende globale aspiraties van ODMedia Group (inmiddels ODMedia) was dat het startsein van een nieuw avontuur. Erg veel zin in de toekomst die ik mede aan het meebouwen ben.

Binnen The Entertainment Initiative houd ik mij bezig met consultancy / project management en uiteenlopende zaken die niet vallen binnen de scope van Karmah Holding.